Pakai MASK bila perlu, hari-hari guna hand sanitizer, sabun cuci tangan, jaga KEBERSIHAN diri dan persekitaran adalah PENTING. Satu BENDA yang mungkin RAMAI LUPA atau buat-buat lupa ialah kekuatan IMUN ataupun ANTIBODI badan!!! Kalau kuman penyakit JENIS bawaan UDARA (airborne), hanya SISTEM IMUN badan yang kuat sahajalah harapan kita.

Itulah sebabnya kami di Perubatan Naturopati lebih menggalakkan makanan dan pemakanan yang boleh MENYIHATKAN dan MENGUATKAN sistem imun badan. Kami turut TIDAK LUPA dan akan sentiasa KONSISTEN menggalakkan ubatan NT-INFEX•C homeo-naturopati yang telah terbukti berkesan merawat pelbagai JANGKITAN kuman di seluruh dunia sejak zaman berzaman TANPA sebarang SIDE-EFFECT. Kepada keluarga saya sendiri, telah saya WAJIBKAN mereka mengambil dos pencegahan untuk NT-INFEX•C ini.

Penawar terbaik kepada pelbagai wabak penyakit secara Perubatan Naturopati ialah NT-INFEX•C yang menggunakan Pyrogenium 200x sebagai remedi asas di dalamnya. Menurut MATERIA MEDICA homeopati, Pyrogenium amat membantu untuk kes-kes melibatkan JANGKITAN dan KERACUNAN DARAH. Jangkitan seperti tifoid dan MALARIA amat sesuai menggunakan Pyrogenium. Terbaru dalam PANDEMIK ini, para doktor dan saintis telah menemui yang ubatan/drug yang telah lama digunakan untuk merawat MALARIA iaitu CHLOROQUINE PHOSPHATE berkesan dalam merawat SIMPTOM pneumonia. Oleh itu, nampaknya NT-INFEX•C homeo-naturopati yang boleh merawat jangkitan MALARIA juga sepatutnya berpotensi digunakan dalam keadaan wabak PANDEMIK ini . Remedi lain dalam homeopati seperti Bryonia alba dan Arsenicum album juga boleh digandingkan untuk membantu masalah berkaitan paru-paru misalnya pneumonia.

 

Berminat mencuba?? Sila Whatsapp SEGERA. Sila klik simbol Whatsapp >>>

 

 

Gambar: NT-INFEX•C homeo-naturopati formula Dr. Rosni jenis KEMAM sebagai salah satu ikhtiar terbaik untuk menguatkan imuniti badan dalam Perubatan Naturopati 

 

 

 

Gambar: Label NT-INFEX•C homeo-naturopati formula Dr. Rosni jenis KEMAM

 

Gambar: Rujukan UTAMA daripada MATERIA MEDICA homeopati untuk remedi PYROGENIUM 200x yang digunakan sebagai bahan asas dalam NT-INFEX•C homeo-naturopati formula Dr. Rosni 

 

 

Gambar: NT-INFEX•C homeo-naturopati formula Dr. Rosni jenis SPRAY di bawah lidah sebagai salah satu ikhtiar terbaik untuk menguatkan imuniti badan dalam Perubatan Naturopati 

 

Gambar: Salah satu TESTIMONI formula NT-INFEX•C homeo-naturopati Dr. Rosni dalam menguatkan sistem keimunan seorang bekas pesakit kanser** payudara 

**Bekas pesakit kanser selalunya sistem imuniti badan mereka lemah dalam menghadapi pelbagai jangkitan kuman

 

Gambar: Salah satu TESTIMONI kejayaan penggunaan NT-INFEX•C atau IMMUNE BOOSTER membantu dalam JANGKITAN kuman H. pylori**

**Pesakit merupakan seorang ibu kepada anak-anak yang hebat. Salah seorang anaknya memiliki rangkaian farmasi sendiri. Di samping rawatan dan ubatan moden dari hospital, segala ubatan yang ada di farmasi beliau juga telah dicuba untuk merawat ibunya atas nasihat doktor namun tiada keserasian. Setelah menggunakan formula homeo-naturopati penulis, iaitu IMMUNE BOOSTER (nama lain bagi NT-INFEX•C), ibunya disahkan pulih daripada jangkitan H.pylori hanya dalam masa 2 bulan.

Berminat mencuba?? Sila Whatsapp SEGERA. Sila klik simbol Whatsapp >>>

 

Penulisan yang lebih panjang lebar untuk SOLUSI yang lebih HOLISTIK/MENYELURUH telah saya garapkan seperti berikut ini untuk bacaan tuan-tuan dan puan-puan semua (menguatkan imuniti badan):

FAKTA PENTING MENURUT GABUNGAN ILMU PERUBATAN MODEN DAN NATUROPATI !!

– kebanyakan PENYAKIT samada penyakit biasa-biasa atau yang boleh MEMBAWA MAUT akan dimulakan dengan KEHADIRAN BAHAN-BAHAN TOKSIK, KELEMAHAN SISTEM IMUNISASI BADAN, JANGKITAN KUMAN, KEMEROSOTAN VITAL FORCE (FUNGSI BADAN UTK MERANGSANG SELF-HEALING) dan KERADANGAN (INFLAMMATION) dalam PELBAGAI ORGAN dan TUBUH BADAN keseluruhan.

Apa-apa sahaja BAHAN MAKANAN atau UBATAN atau RAWATAN/TERAPI yang BOLEH bertindak dengan ciri-ciri seperti di bawah ini biasanya BERPOTENSI atau BERKESAN untuk bertindak sebagai PENAWAR TEPAT untuk menyihatkan dan menyelamatkan NYAWA seseorang. Ciri-ciri PENAWAR TEPAT:

1. Boleh MENDETOKSIFIKASI tubuh badan (ciri-ciri detox)

2. Boleh MENINGKATKAN/MENGUATKAN sistem imun (antibodi) badan (ciri-ciri immune booster) melawan pelbagai JANGKITAN kuman (bakteria, virus, fungus etc.)

3. Boleh MERANGSANG DAN MENINGKATKAN kembali VITAL FORCE/ self-healing (penyembuhan kendiri oleh tubuh badan)

4. Boleh melawan atau menghilangkan KERADANGAN/INFLAMASI (ciri-ciri anti-inflamasi)

Menurut ILMU PERUBATAN NATUROPATI, kesemua ciri-ciri PENAWAR TEPAT itu boleh didapati pada:

1. Makanan dan Pemakanan Seimbang yang ada segala zat-zat yang mencukupi untuk tubuh badan beroperasi pada TAHAP OPTIMUM (ada karbohidrat, protein, lemak, fiber, mineral, vitamin, fitokimia seperti antioksidan dan air yang mencukupi). Makanan dan pemakanan seimbang memastikan tubuh badan sentiasa sihat dan kuat dengan tahap sistem imun terbaik.

Gambar: Air yang mencukupi diminum, Buah-buahan pelbagai warna dan rasa diambil, Vitamin C 250 mg diamalkan dan NT-INFEX•C homeo-naturopati digunakan dalam usaha menguatkan imuniti badan

 

Gambar: Tosai dan kari adalah makanan sihat dan berkhasiat. Kari dan rempah ratus itu sendiri adalah bersifat boleh membantu menguatkan imuniti badan

 

2. Mengambil DETOX homeo-naturopati yang merangsang detoksifikasi secara alami

3. Mengambil MADU ASLI dan HABBATUSSAUDA. Ini secara jelas disebut dalam Al Quran dan Hadith Nabi SAW. Berdasarkan pelbagai sumber kajian saintifik, madu dan habbatussauda (jintan hitam) mengandungi pelbagai bahan kimia alami seperti ferum, zink dan thymoquinone yang bersifat IMMUNE BOOSTER, ANTI-MIKROBIAL dan juga ANTI-RADANG.

Link menunjukkan penulis mendapatkan sumber MADU TUALANG ASLI daripada sepupu beliau yang bekerja sebagai pencari madu tualang. Musim madu tualang ini hanya SETAHUN SEKALI sahaja iaitu sekitar bulan MAC ke bulan MEI. Setelah itu TIADA lagi bekalan madu tualang ASLI. Madu tualang yang TIDAK ASLI akan ada bekalan sepanjang tahun beribu-ribu botol 😛

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207131951374460&id=1752236644

Gambar: Pembotolan MADU TUALANG ASLI oleh penulis sendiri

Gambar: MADU TUALANG ASLI yang sudah siap dibotol dan berlabel sedia untuk dijual di D’Sakinah Holistic  Therapy Center Alamesra Kota Kinabalu

Berminat mencuba?? Sila Whatsapp SEGERA. Sila klik simbol Whatsapp >>>

 

4. Menjalani TERAPI BEKAM. Ini paling HEBAT!!! Sebab BEKAM menurut pengalaman ramai pengamal perubatan bekam dan juga kajian yang telah dibuat, ianya berkesan MENDETOKS tubuh badan, MEMBUANG SEGALA BAHAN PENYEBAB KERADANGAN (INFLAMMATORY SUBSTANCE) dan MENINGKATKAN TAHAP KEIMUNAN BADAN.

Gambar: Bekam darah sedang dilakukan oleh penulis sendiri di D’Sakinah HTC. Bekam darah juga boleh bertindak membantu menguatkan imuniti badan

5. Menjalani TERAPI URUTAN dan PEMBETULAN TULANG BELAKANG DAN PINGGUL kaedah YUMEIHO (salah satunya), terapi urutan dan yumeiho akan melancarkan kembali aliran darah, melancarkan fungsi saraf dan organ-organ seterusnya menyeimbangkan kembali metabolisma tubuh badan. Bila ini berlaku, imuniti tubuh badan juga akan turun meningkat ke TAHAP OPTIMUM.

6. Mengambil ubatan homeo-naturopati NT-INFEX•C yang terbukti secara amalan homeopati lebih 200 tahun seluruh dunia dan tertulis dalam MATERIA MEDICA HOMEOPATI yang ianya boleh MENCEGAH dan MEMBANTU MERAWAT pelbagai JANGKITAN dengan cara MENINGKATKAN SISTEM IMUN BADAN, MENGHILANGKAN KERADANGAN/STRESS PADA TUBUH BADAN dan MERANGSANG SELF-HEALING.

Link-link IKLAN & PROMOSI oleh penulis mengenai NT-INFEX•C sebagai salah satu usaha untuk menguatkan imuniti badan:

  1. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207126656722097&id=1752236644
  2. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207118550359443&id=1752236644

 

Berminat mencuba?? Sila Whatsapp SEGERA. Sila klik simbol Whatsapp >>>

 

Jadi KESIMPULAN dan SARANAN saya dan kami-kami semua PENGAMAL PERUBATAN NATUROPATI seluruh Malaysia (serentak dengan amalan kebersihan diri seperti hand sanitizing, face mask etc.):

1. Amalkanlah MAKANAN dan PEMAKANAN seimbang serta minumlah air kosong yang mencukupi setiap hari

2. BERBEKAMLAH setiap 3 atau 4 bulan sekali. Bagi yang belum pernah berbekam, sila berbuat demikian SEGERA di pusat-pusat bekam bertauliah dan berdaftar dengan unit TCM, KKM.

3. Ambillah DETOX homeo-naturopati sekali setiap 2 atau 3 bulan daripada mana-mana pengamal perubatan naturopati seluruh Malaysia

4. Amalkanlah MADU ASLI dan HABBATUSSAUDA

5. Ambillah dos PENCEGAHAN bagi NT-INFEX•C homeo-naturopati. Jika sudah terkena jangkitan, ambillah dos kerap /akut seperti dicadangkan oleh Pengamal Naturopati bertauliah

6. Ambillah VITAMIN C daripada pelbagai sumber buah-buahan tempatan seperti jambu batu dan limau kasturi. Jika tidak, ambillah supplemen VIT C 250mg pun sudah mencukupi setiap hari.

7. Jalani lah TERAPI YUMEIHO dan URUTAN sebulan sekali untuk memastikan metabolisme dan fungsi organ-organ badan pada tahap OPTIMUM.

Seiring dengan 7 AMALAN di atas, pastikan juga SELALU TENANG dan TIDAK STRESS, senaman secara teratur, tidur mencukupi dan berkualiti dan selalu membuat pelbagai AMALAN KEROHANIAN secara konsisten seperti sedekah, solat berjemaah, baca Al Quran, zikir, tahajud dan berdoa kepada Allah SWT agar dilindungi daripada musibah PANDEMIK ini kepada kita semua dan di seluruh dunia.

Gambar-gambar menarik sesi BERBEKAM, MADU ASLI, ubatan NT-INFEX•C, pemakanan sihat seperti tosai berserta kari adalah seperti dilampirkan.

***jika tak mampu buat kesemua AMALAN di atas, pilihlah mana-mana dua atau tiga amalan utk diamalkan secara konsisten. Sudah cukup baik.

Nukilan oleh seorang yang cuba menjadi pemikir untuk memberikan solusi kepada pelbagai permasalahan hidup rakyat jelata:
Prof. Madya Dr. Mohd Rosni Bin Sulaiman
Pensyarah di Fakulti Sains Makanan dan Pemakanan UMS

Merangkap

Perunding Perubatan Naturopati di D’Sakinah Holistic Therapy Center Alamesra Kota Kinabalu Sabah
Hp: 0198620380
www.dsakinah.com

” Semua penyakit ada PENAWAR kecuali MATI dan TUA. Kami membantu merawat pelbagai penyakit dan masalah yang dideritai sehingga sembuh dengan izinNya seiring dengan rawatan perubatan utama yang diambil di hospital dan klinik. Inilah reputasi kami. Tubuh badan yang sihat dapat membantu dalam mendapatkan KESEMPURNAAN dalam BERIBADAH”

Berminat mencuba?? Sila Whatsapp SEGERA. Sila klik simbol Whatsapp >>> (Dr. Rosni)

Penafian: Segala perkongsian yang diberikan ialah hanyalah bersifat akademik yang bertujuan untuk perkongsian ilmu dan pengalaman semata-mata. Ianya bukanlah bertujuan untuk mengiklankan sesuatu yang bertentangan dengan Akta Perubatan Tradisional dan Komplementari dan juga Garis Panduan Pengiklanan Ubat dan Produk Perubatan Kepada Orang Awam yang telah digubal bagi melengkapkan peruntukan Akta Ubat (Iklan dan Penjualan) 1956 dan Peraturan-Peraturan Lembaga Iklan Ubat 1976. Ubatan homeo-naturopati hanya dibenarkan ambil setelah menjalani sesi konsultasi secara online/offline dengan pihak kami. Segala yang berlaku samada kesan baik atau buruk ke atas mana-mana individu yang berpunca daripada maklumat yang diberikan dalam laman sesawang ataupun FB ini adalah atas kesedaran dan tanggungjawab individu itu sepenuhnya.

***nota kaki

  1. Sesuatu penyakit berjangkit yang BEGITU CEPAT merebak selalunya bersifat AIRBORNE…otak dan akal WARAS saya lebih cenderung mempercayai yang ianya AIRBORNE…walaupun ramai pakar kata, kuman itu akan bertahan 9 jam pada permukaan besi dan tidak berjangkit melalui DROPLET atau KABUS daripada batuk, bersin bagai…

Tulisan-tulisan mengenai kritik, teguran, cadangan, solusi dan perkongsian PENULIS mengenai wabak ini semenjak PERINGKAT AWAL lagi ianya bermula di MALAYSIA. Tetapi TIADA siapa pun rakyat Malaysia termasuk Kerajaan PH pada masa itu yang ambil kisah. Sehinggalah wabak ini sedang MEMBUNUH rakyat Malaysia sekarang. Apa-apa yang penulis RAMALKAN sejak 26 JAN 2020 lagi sedang berlaku satu persatu kepada rakyat Malaysia dan seluruh dunia sekarang ini.

Di sini disertakan kembali segala LINK penulisan yang LAMA atau TERKINI mengenai wabak PANDEMIK ini:

1. Penggunaan TOPENG MUKA BIASA (face mask) lebih MENINGKATKAN RISIKO jangkitan…pandangan PAKAR…cadangan mereka, kerap membasuh tangan serta anggota badan lain adalah lebih PRAKTIKAL…pakai TOPENG MUKA hanya utk yang terkena jangkitan, demi untuk elakkan AHLI KELUARGA ATAU ORANG RAMAI daripada turut terkena jangkitan…

https://www.forbes.com/…/no-you-do-not-need-face-masks-fo…/…

2. WUHAN-400: Senjata biologi berbahaya yang telah dicipta oleh Saintis China 40 tahun lalu???

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207010399015727&id=1752236644

3. Amalan memakan makanan BERASASKAN KARI dan REMPAH RATUS lain berpotensi untuk MENGUATKAN ANTIBODI melawan pelbagai jangkitan virus.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206994680862783&id=1752236644

4. Solusi dari sudut PEMAKANAN dan PERUBATAN NATUROPATI dalam menghadapi ANCAMAN sebarang wabak jangkitan

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206983295618159&id=1752236644

5. Negara jiran kita SINGAPURA sudah naikkan tahap DORSCON ke warna OREN dalam menghadapi wabak PANDEMIK di negara itu

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206980059577260&id=1752236644

6. Jangan CEPAT merasa BANGGA dan KEMBANG dengan kejayaan AWAL melawan wabak PANDEMIK kerana GELOMBANG KEDUA bila sudah ada MUTASI mungkin LEBIH GANAS DAN BERBAHAYA

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206968257322211&id=1752236644

7. KEBENARAN biasanya akan melalui 3 FASA

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206966073547618&id=1752236644

8. Persediaan daripada sudut MAKANAN dan MINUMAN dalam menghadapi wabak PANDEMIK

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206960564089885&id=1752236644

9. NT-INFEX•C ialah formulasi ubatan HOMEOPATI yang AMPUH dalam bidang Perubatan Naturopati yang telah teruji selama sekitar 6 tahun di D’Sakinah Holistic Therapy Center dalam MENINGKATKAN imuniti badan

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206944134439154&id=1752236644

10. Cerita SARKASTIK mengenai PANDEMIK: PAIP SALURAN NAJIS YANG BOCOR DALAM SEBUAH APARTMEN TINGKAT 3 DALAM NEGARA PASIR DUA BUTIR

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206941878142748&id=1752236644

11. Bila badan dunia iaitu WHO buat lawak antarabangsa mengenai PANDEMIK

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206933308048501&id=1752236644

12. Amat malang bila ada ahli akademik bertaraf PhD masih MENYOKONG dasar KERAJAAN PH (arwah) masih membenarkan PELANCONG CHINA memasuki Malaysia

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206925634776674&id=1752236644