AMALAN DETOX UNTUK YANG MAHU HIDUP SIHAT BEBAS PENYAKIT KRONIK
—————————————————————————————————————————
Apakah itu detox? Nama penuh detox ialah detoxification. Secara RINGKASNYA detox ialah proses penyingkiran segala bahan buangan yang BERBAHAYA atau TIDAK BERBAHAYA yang TIDAK DIPERLUKAN oleh tubuh badan dengan bantuan pelbagai agen seperti enzim dan air melalui najis, air kencing, perpeluhan, bersin, muntah dan sebagainya.
.
.
Apakah kesan kepada tubuh badan jika proses DETOX gagal berlaku sepenuhnya atau jika berlaku sekali pun tetapi tidak efisien? Ya jika ini berlaku, banyak bahan BUANGAN terutamanya yang BERSIFAT TOKSIK akan tekumpul dalam badan di pelbagai jenis sel/tisu/organ. Berlalunya masa iaitu hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan dan tahun demi tahun, BAHAN TOKSIK yang makin terkumpul dengan BANYAKNYA akan mula menyebabkan KEROSAKAN/KECEDERAAN/GANGGUAN kepada fungsi NORMAL sel/tisu/organ. Jadi bermula lah episod PENYAKIT-PENYAKIT kronik tertentu akan mula menyerang antaranya KANSER HATI, KENCING MANIS dan KEROSAKAN BUAH PINGGANG.
.
.
Tanda-tanda proses DETOX gagal berlaku secara efisien dalam badan seseorang ialah:

1. Selama ini selalu bertenaga. Kebelakangan ini mudah letih (cepat penat), dan badan terasa selalu lemah dan tidak sesegar dahulu walaupun baru bangun daripada tidur

2. Selalu sakit-sakit di sekitar persendian badan

3. Sudah mula rasa kurang selesa dan sakit-sakit di persendian kaki bila berdiri lama, atau berjalan agak jauh

4. Mudah lelah atau penat yang teramat bila naik tangga hinggakan tercungap-cungap untuk bernafas

5. Badan mula menjadi gemuk (obes)

6. Mula mengalami alahan kepada pelbagai agen seperti makanan, habuk, bulu haiwan tertentu, perubahan suhu sejuk panas dan sebagainya yang mana sebelum ini tidak pernah mengalami alahan

7. Mula berlakunya gangguan kepada pembuangan air kecil dan air besar samada kencing tidak lawas ataupun sembelit bila membuang air besar

8. Sering terkena serangan sakit kepala atau migrain

9. Sukar untuk berpeluh sekarang berbanding dengan masa dulu walaupun melakukan aktiviti cergas

10. Mudah terkena serangan atau jangkitan penyakit berjangkit seperti demam, batuk dan selesema

11. Badan sering berangin (banyak gas) iaitu selalu sendawa dan sakit/kembung perut

12. Selalu berasa tidak selesa di dalam perut dan kawasan usus.
.
.
Salah satu penyelesaian kepada masalah-masalah di atas ialah KEMBALI MERANGSANG sistem DETOX badan supaya kembali berfungsi dengan EFISIEN. Dalam perubatan naturopati, kami MENAWARKAN ubatan homeopati DETOX untuk digunakan oleh orang ramai untuk TINGKATKAN kembali FUNGSI DETOX badan dan seterusnya MENGELAKKAN kita semua daripada TERKENA PENYAKIT KRONIK.
.
.
Ya ubatan DETOX formulasi Dr. Rosni telah dibuktikan BERKESAN dan SELAMAT digunakan lebih daripada 5 tahun di D’Sakinah Holistic Therapy Center Alamesra Kota Kinabalu. Dan segala ubatan homeopati adalah SELAMAT dan telah disahkan oleh WHO seperti pada link di bawah:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10204997541975559&id=1752236644
.
.
Mudah saja…DETOX Dr. Rosni ini hanya perlu dispray di bawah lidah…buktikan sendiri keberkesanannya!!

Wallahu A’lam

 

#formuladetoxdrrosni
#pencegahanvsrawatanCKD
#madukelulutvsmadulebahbiasa
#dRResdalamesra
#dRResdpakarterapiresdunganda
#rawatresdunghinggapulih
#terapimasalahtulangbelakang
#terapislippeddisc
#terapisaraftersepit
#alignmendanbalancingbadan
#frozenshoulderkotakinabalu
#frozenshoulder
#urutanterapifrozenshoulder
#rawatanfrozenshoulder
#penawarmujarabfrozenshoulder
#penyelesaiansebenarmasalahlutut
#tosaiadalahmakanansihat

Nukilan:
Prof. Madya Dr. Mohd Rosni Bin Sulaiman
Pensyarah di Fakulti Sains Makanan dan Pemakanan UMS

Merangkap

Perunding Perubatan Naturopati di D’Sakinah Holistic Therapy Center Alamesra Kota Kinabalu Sabah
Hp: 0198620380
www.dsakinah.com

” Semua penyakit ada PENAWAR kecuali MATI dan TUA. Kami membantu merawat pelbagai penyakit dan masalah yang dideritai sehingga sembuh dengan izinNya seiring dengan rawatan perubatan utama yang diambil di hospital dan klinik. Inilah reputasi kami. Tubuh badan yang sihat dapat membantu dalam mendapatkan KESEMPURNAAN dalam BERIBADAH”

Whatsapp/Telegram/Call/SMS kami untuk sebarang pertanyaan atau temujanji SEGERA…0198620380 (Dr. Rosni)

Penafian: Segala perkongsian yang diberikan ialah hanyalah bersifat akademik yang bertujuan untuk perkongsian ilmu dan pengalaman semata-mata. Ianya bukanlah bertujuan untuk mengiklankan sesuatu yang bertentangan dengan Akta Perubatan Tradisional dan Komplementari dan juga Garis Panduan Pengiklanan Ubat dan Produk Perubatan Kepada Orang Awam yang telah digubal bagi melengkapkan peruntukan Akta Ubat (Iklan dan Penjualan) 1956 dan Peraturan-Peraturan Lembaga Iklan Ubat 1976. Segala yang berlaku samada kesan baik atau buruk ke atas mana-mana individu yang berpunca daripada maklumat yang diberikan dalam laman sesawang ataupun FB ini adalah atas kesedaran dan tanggungjawab individu itu sepenuhnya.